Huiskamer van Acquoy

Huiskamer van Acquoy

Het verenigingsgebouw de Schakel wordt in de ogen van de Dorpsraad te weinig gebruikt voor activiteiten die een sociale verbindingsfactor hebben. Om deze activiteiten uit te breiden en aantrekkelijker te maken willen we de Kooise Huis- en Eetkamer opzetten en daarbij de bestaande ouderensoos betrekken en ondersteunen.

De Schakel zal regelmatig open zijn, afwisselend met activiteiten voor jong en oud. De ouderensoos zal blijven bestaan zoals het al 11 jaar naar tevredenheid functioneert en zal financieel ondersteund worden. De activiteiten zullen variëren van creatieve middagen tot lezingen tot maaltijden tot muzikale optredens tot workshops tot spelletjesmiddag tot….

Ook komt er een goed gevulde boekenkast waar men gratis een boek kan lenen, ruilen of plaatsen.

Het doel is het vergroten van de dorpsgemeenschapszin en de leefbaarheid in Acquoy door het versterken en stimuleren van sociale contacten van jong en oud in een dorpsbrede ontmoetingsplek.

De Dorpsraad wil de activiteiten het eerste jaar graag gratis aanbieden aan de inwoners van Acquoy.

Hieronder worden alle activiteiten binnen het project op een rijtje gezet. De meest recente activiteit staat bovenaan.

05-08-2018
De activiteiten kalender voor de rest van dit jaar is klaar en staat op de website.

01-06-2018
Onze dorpsambtenaar Annemieke Gerritsen stuurt ons een email waarin zij meldt dat de subsidie toch ook aan ons wordt toegekend omdat we slechts 12 stemmen achter de nummer 10 zijn geëindigd.

31-05-2018
In filmtheater de Pluk in Geldermalsen worden de winnaars bekend gemaakt. Helaas heeft de “Huiskamer van Acquoy” niet gewonnen. De tien hoogst geëindigde plannen krijgen een subsidie van € 5.000. Helaas zijn wij elfde geworden.

17-04-2018
Het stemmen voor het leefbaarheidsbudget van de gemeente Geldermalsen is begonnen. Alle inwoners kunnen hun stem uitbrengen middels een online stemformulier.